top of page
Search

Het is ‘Cocktail O’Clock’ in Den Haag in mei

De Haagse Cocktail Week keert terug voor de tweede editie, die van 1-10 mei 2020 op diverse locaties in de stad plaatsvindt.


Dimi Mourtzakis of The Gyros Club on Grote Markt in Den Haag - credit The Hague Cocktail Week and Honking Elephant Photography

De barscene van Den Haag heeft de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Van slechts een handvol cocktailbars een paar jaar geleden, is het tegenwoordig mogelijk om te genieten van geweldige en fantasierijke drankjes in op cocktail gerichte bars en stijlvolle restaurants op diverse plaatsen in de stad.


“De afgelopen anderhalf jaar zijn er veel nieuwe cocktaillocaties geopend in Den Haag", zegt Hessel Raven, locatiemanager, van Hofhouse op de Turfmarkt die vorig jaar deelnam aan de cocktailweek. "Het feit dat locaties gebaseerd zijn op puur verkopen van cocktails geeft al aan dat er een toenemende vraag is".


Wouter Huisman van hoofdsponsor ‘Royal Bliss premium mixers’ is het erover eens: “De afgelopen jaren hebben een aantal geweldige nationale en internationale bartenders Den Haag als basis gekozen. De groeiende barscene in de stad betekent dat meer gasten genieten van duizenden creatieve drankjes ”.


“We kijken ernaar uit om met bartenders te werken met onze premium mixers die meer dan 40 complexe smaaktonen bevatten, samengesteld door en voor bartenders voor een perfecte en onvergetelijke service elke keer”, voegde Wouter eraan toe.


Tijdens ‘The Hague Cocktail Week’, bieden bars elk drie promotiecocktails aan voor slechts € 6 per stuk, naast tal van speciale evenementen, masterclasses en proeverijen. Dit jaar presenteert het festival ook een nieuwe Food Fringe met geselecteerde restaurants die een promotiecocktail aanbieden naast 20% korting op het eten.


“Als restaurant hebben we vorig jaar deelgenomen aan de cocktailweek met speciale cocktails en een uitverkocht diner met een Mexicaanse Don Julio tequila-thema”, aldus Bas Oonk, patron-chef van Michelin Bib Gourmand Restaurant Basaal aan de Bierkade. “We kijken met name uit naar de nieuwe cocktailweek Food Fringe en zijn van plan dit jaar een aantal bijpassende themadiners te organiseren”.


The Hague Cocktail Week wordt gesponsord door de wereldwijde spirit-merkleider Bacardi en Diageo, Royal Bliss mixer en Van Kleef. Daarnaast een breed scala aan likeuren, waaronder Chivas Regal-whisky, Don Papa-rum, Lisch vodka, Brighton Gin en Passion 4 Gin.


“Dit jaar kijken we uit naar nog meer barsamenwerkingen”, zegt Fleur Kruyt van Van Kleef, de oudste distilleerderij van de stad uit 1842. "Het is spannend voor ons en de barbezoekers om ons uitgebreide assortiment likeuren en traditionele Nederlandse sterke dranken te zien in de handen van getalenteerde bartenders en om te zien wat ze kunnen verzinnen”.


“De The Hague Cocktail Week heeft echt geholpen om de cocktailscène van de stad op de kaart te zetten”, vertelt Hessel vanuit Hofhouse. “Terwijl we als ‘food court’ voornamelijk gericht zijn op eten, kunnen we onze gasten laten zien dat we ook een allrounder zijn, inclusief het aanbieden van geweldige cocktails uit onze bar”.


De legendarische Haagse barman en mixoloog Dimi Mourtzakis van de onlangs geopende The Gyros Club op de Grote Markt is het daarmee eens.


“Deelnemen aan een cocktailweek is een geweldige investering voor een bar of restaurant”, zei hij. “Het evenement promoot niet alleen individuele locaties, het stelt ons ook in staat om allemaal nieuwe ideeën in de cocktailwereld te ervaren”.


De The Hague Cocktail Week organisatoren Astrid Philipsen, Owen O'Brien en Nick Mosley zien het evenement niet alleen als een manier voor cocktailliefhebbers om te genieten van eenmalige drankjes in hun favoriete bars, maar ook als een middel om de geweldige cocktail-en restaurant scéne van de stad te introduceren naar een bredere markt.


“Cocktails zijn niet alleen leuk, maar ook een creatieve manier om van gedistilleerde dranken te genieten en nieuwe smaken te verkennen”, aldus Nick Mosley. “Een belangrijk doel van het evenement is om meer mensen te laten genieten van heerlijke drankjes in een breed scala aan kwaliteitsbars en restaurants, niet alleen tijdens het evenement, maar gedurende het hele jaar. Samen met onze uit de hospitality vrienden en collega's zijn we een belangrijk onderdeel van het momentum dat Den Haag op de nationale en internationale cocktailkaart zet”.


Om te genieten van €6 cocktails en speciale evenementen tijdens de The Hague CocktailWeek, moet je van tevoren een ‘cocktail week paspoort’ kopen bij een van de deelnemende locatie’s. Paspoorten zijn te koop vanaf donderdag 2 april en in een beperkt aantal – op is op in dit geval. Elk gekocht paspoort bevat uw eerste promotiedrank op die locatie plus een donatie aan een goed doel naar keuze.

Comments


bottom of page